Over Inbak

Welkom bij Inbak
Uw inkoop specialist

Over inbak inkooporganisatie

Inbak BV is opgericht in 2006 en sinds 2012 een onderdeel van de Triple i Sourcing Group (TISG). Gestart als inkooporganisatie voor industriële bakkerijen zijn we doorontwikkeld tot hét inkoopplatform voor producenten in de levensmiddelen industrie.

Keten denken zit in de genen van onze onderneming. Als groep denken wij vanuit de dagelijkse uitdagingen van de klant. Met een team van ervaren professionals,  slimme IT-oplossingen en een gezonde drive gaan we elke inkoopuitdaging aan.

Wij zijn het verlengstuk van de inkoopafdeling van de klant en werken in accountteams samen met de klant om (delen van) de inkoopportefeuille te beheren. Dit doen wij vanuit een duidelijk accountplan waarbij grip en controle op het strategische/tactische deel van het inkoopproces de kern is van de samenwerking.

Op een breed spectrum aan inkoop categorieën hebben wij specialisten en combineren we volumes daar waar dat waarde toevoegt. Dit wordt gecombineerd met op maat gemaakte softwareoplossingen. Hierdoor is Inbak in staat mee te werken aan een structurele positieverbetering van haar klanten.

Visie

Kijkend naar de levensmiddelensector en de snel veranderende economie ligt er in het midden van de bedrijfskolom voor fabrikanten een continue uitdaging. Enerzijds om producten op de markt te brengen die aansluiten op de wensen en eisen van de consument en anderzijds het voeren van een stabiele bedrijfsvoering.

Het vinden van de juiste leveranciers voor grondstoffen/verpakkingen/diensten is hiervoor cruciaal. Deze leveranciers dienen te voldoen aan gestelde kwaliteitsvoorwaarden  en te leveren tegen de juiste stabiele condities en moeten zorgen dat beschikbaarheid geen issue wordt.

Door kennis, ervaring en schaal te combineren met slimme IT oplossingen hoeven bedrijven niet meer op al hun inkoopcategorieën het wiel opnieuw uit te vinden en door te ontwikkelen.

Middels ons onafhankelijk inkoopplatform kunnen zowel kleine-, midden- als grote ondernemingen ontzorgd worden zodat men zelf kan werken aan hun kernprocessen en toch volledig grip heeft op hun totale inkoopportefeuille.

Missie

Het bieden van relevante inkoopdienstverlening aan levensmiddelen fabrikanten met impact in hun bedrijfskolom.

Gedragscode, MVO en betrokken ondernemerschap.

Wij volgen de handreiking verantwoord inkopen van de NEVI. Deze richtlijnen zijn geïmplementeerd in de werkprocessen en worden uitgedragen in de trajecten die wij voor klanten doen.

Op het gebied van duurzaamheid inkopen houden wij alle nieuwste trends en ontwikkelingen in de gaten zodat we de wensen van de klant op dit gebied kunnen invullen en meehelpen de doelstellingen te bereiken.

Daarnaast ondersteunen we als inkooporganisatie in de voedselindustrie al jarenlang The Hunger Project. We erkennen dat de toegang tot voedsel niet overal gelijk is, maar geloven dat het einde van honger over veel meer gaat dan voedsel alleen. Het gaat over mensen, mede daarom zijn wij actief partner van The Hunger Project.

Logo The Hunger Project Nederland